АКТУАЛЬНО!
» Версія для друку

Перелік документів на візу

*Дійсний закордонний паспорт (інший документ на право виїзду з України), а для дітей, яким виповнилось 14 років, проїзний документ: 
без наявних слідів пошкодження (тобто без порушення плівки на першій сторінці, без плям, не подерті тощо)
з терміном дії не менше 3 місяців після дати закінчення туру
наявними в ньому 2 чистими сторінками.
 -Продовжені закордонні паспорти (інші документи на право виїзду з України) не приймаються!
 -У випадку зміни прізвища не пізніше трьох місяців потрібно виробити новий закордонний паспорт!
 -Якщо дитині не виповнилося 5 років, дані про неї повинні бути вписані у закордонний паспорт (інший документ на право виїзду з України) особи, з якою вона подорожуватиме, а також в ньому має бути ще 1 чиста сторінка на візу для цієї дитини.
 -Якщо дитині виповнилось 5 років, вона не має окремого проїзного документу і є вписаною у паспорт особи, з якою вона подорожуватиме, фотографія цієї дитини повинна бути вклеєна в закордонний паспорт (інший документ на право виїзду з України) такої особи, а також в ньому має бути ще 1 чиста сторінка на візу для цієї дитини.
Для дітей до 18 років:
у випадку виїзду з одним із батьків, або з іншою особою потрібно оригінал нотаріально завіреного дозволу на виїзд дитини за кордон згідно зразка, який залишається в консульстві (Таким оригіналом може бути нотаріально завірена "фотокопія" оригіналу дозволу, котра видається нотаріусом на прохання разом з оригіналом і плата за яку становить 5-10грн. Сам оригінал дозволу – для дітей до 16 років – потрібно мати з собою для пред’явлення на українському кордоні – прохання його нам не передавати. У випадку передачі нам такого оригіналу вважатимемо, що ще один оригінал є у туристів для пред’явлення на українському кордоні!) та
-копія свідоцтва про народження та (за наявності) копія всіх сторінок громадянського (внутрішнього) паспорта, де є відмітки та
оригінал довідки з місця навчання та
-копії всіх сторінок (з відмітками і без) громадянських (внутрішніх) паспортів обох батьків або особи, що фінансує
 *Одна кольорова фотокартка згідно зразка 3,5 Х 4,5 на білому фоні, 80% обличчя. Фотографія повинна бути не давніша за 3 місяці!
Заповнена та підписана анкета туриста – обов'язково нашого взірця! Без неї документи в роботу не приймаємо!
Анкета для консульства – 3-я та 4-а сторінки, роздруковані на одному аркуші, – підписана ручкою з чорнилом (пастою, гелем) синього кольору в п.37 на ст.3 та в аналогічному пункті на ст.4. Увага! Підпис має бути тотожній підпису в паспорті. Замість дитини підписує один з батьків. Якщо один з батьків дав нотаріально завірений дозвіл на виїзд дитини за кордон, він підписує анкету замість дитини. Увага! Підпис має бути тотожній підпису в дозволі.
-Копія всіх сторінок (з відмітками і без) громадянського (внутрішнього) паспорта.
У випадку подорожі автомобілем:
-копія посвідчення водія та
-копія страхівки "Зелена карта" та
-копія технічного паспорта.
У випадку подорожі поїздом або літаком – оригінал квитка у обидві сторони.
-Оригінал Індивідуальної медичної страховки: 
від страхової компанії, занесеної до списку акредитованих страхових компаній
дійсна на території всіх шенгенських країн
покриває матеріальні витрати у розмірі 30000 євро на випадок надання швидкої медичної допомоги та якщо потерпілого від нещасного випадку потрібно довезти додому
заповнена машинним друком
ліміт перебування за кордоном не менше тривалості туру
термін страхування покриває термін тривалості всього туру та закінчується не раніше, ніж через 15 днів після дати закінчення туру.
Один корінець страхового полісу подається в консульство і не повертається.
Підтвердження матеріальної забезпеченості, яким може бути:
Для працюючих:
-оригінал довідки з місця праці згідно зразка із зазначенням посади та розміру місячного окладу за останні 6 місяців (мінімальний розмір заробітної плати за місяць – 3000 грн.) та
-копії 1-ї сторінки трудової книжки та сторінки із записом про прийняття на роботу, завірені печаткою підприємства, або копія трудової угоди, завірена печаткою підприємства та
-оригінал банківського витягу про грошовий обіг за останні три місяці (з не депозитного рахунку!), якщо рівень заробітної плати недостатній.
Для приватних підприємців:
-нотаріально завірена копія свідоцтва про реєстрацію підприємницької діяльності та
-оригінал довідки з податкової інспекції про отриманий дохід за останні 6 місяців та
-оригінал довідки з банку про залишок грошових коштів та
-копія свідоцтва платника податку.
Для пенсіонерів:
-копія пенсійного посвідчення та
-оригінал випису про отримувану пенсію за останні 6 місяців.
Для домогосподарок, безробітних або повнолітніх студентів:
-оригінал нотаріально посвідченої заяви про фінансування витрат, пов'язаних з поїздкою згідно зразка із наданням особою, що здійснює таке фінансування:
 -одного з документів, зазначених в перших трьох пунктах даного розділу, та
-копії документу, який підтверджує їхні родинні зв'язки, та
-копії всіх сторінок громадянського (внутрішнього) паспорта (з відмітками і без) особи, що здійснює таке фінансування.
Для неповнолітніх, що подорожують:
з обома батьками
-оригінал нотаріально завіреної заяви про фінансування витрат, пов'язаних з поїздкою згідно зразка від одного з батьків із наданням таким із батьків одного з документів, зазначених в перших трьох пунктах даного розділу
з одним з батьків
достатньо фрази "всі фінансові витрати, пов’язані з цією поїздкою, беру на себе" в нотаріально завіреному дозволі на виїзд дитини за кордон згідно зразка від другого з батьків та наданням ним одного з документів, зазначених в перших трьох пунктах даного розділу, або
оригінал нотаріально завіреної заяви про фінансування витрат, пов'язаних з поїздкою згідно зразка від близького родича із наданням ним одного з документів, зазначених в перших трьох пунктах даного розділу, та копії документу, що підтверджує родинні зв'язки
без батьків в супроводі іншої особи
достатньо фрази "всі фінансові витрати, пов’язані з цією поїздкою, беру на себе" в нотаріально посвідченому дозволі на виїзд дитини за кордон згідно зразка від одного з батьків та наданням ним одного з документів, зазначених в перших трьох пунктах даного розділу, або
оригінал нотаріально завіреної заяви про фінансування витрат, пов'язаних з поїздкою згідно зразка від близького родича із наданням ним одного з документів, зазначених в перших трьох пунктах даного розділу, та копії документу, що підтверджує родинні зв'язки.
Приклад: брат фінансує свою сестру. Для брата додатково необхідні наступні документи:
копія всіх сторінок українського паспорта (з відмітками і без) брата
 -копія свідоцтва про народження брата
 -копія свідоцтва про народження сестри
документ, який підтверджує фінансове забезпечення брата.

Документи приймаються з консульським збором.
Консульський збір становить 35 євро!
КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР НЕ ПОВЕРТАЄТЬСЯ!


Консульський збір не сплачують:
діти, котрим не виповнилось 18 років
учні та студенти, котрим не виповнилося 21 року, за умови надання оригіналу довідки з місця навчання із зазначенням денної форми навчання (стаціонару)
пенсіонери за умови надання копії пенсійного посвідчення (немає різниці, чи пенсіонер за віком чи за вислугою років) та оригіналу випису про отримувану пенсію за останні 6 місяців
інваліди за умови надання копії посвідчення інваліда та оригіналу випису про отримувану пенсію за інвалідністю за останні 6 місяців.

Документи туру

» Версія для друку